Tegenpartij autoschade aansprakelijk stellen

Tegenpartij autoschade aansprakelijk stellen

De autoverzekering van de tegenpartij aansprakelijk stellen en benieuwd hoe u dat aan dient te pakken? U kunt de tegenpartij in 3 stappen aansprakelijk stellen:

  • Gegevens verzamelen
  • Eventuele verzekering inschakelen
  • Tegenpartij aansprakelijk stellen

Gegevens verzamelen en aansprakelijk stellen

Het is in ieder geval van belang om de gegevens van de tegenpartij te verzamelen. Vul in ieder geval samen het Europese schadeformulier in, zodat goed duidelijk is wat er is gebeurd. Noteer de gegevens van eventuele getuigen en maak duidelijke foto’s van de aanrijding. Het zijn gegevens die u nodig heeft voor het aansprakelijk stellen van de autoverzekering van de tegenpartij. Dat geldt ook voor de gegevens van de verzekering van de tegenpartij, zodat u weet tot wie u zich kunt richten.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering of verhaalrechtsbijstand als aanvullende dekking binnen uw autoverzekering? U hoeft de tegenpartij dan niet zelf aansprakelijk te stellen, dat kunt u door uw verzekeraar laten doen. Heeft u een Allrisk-dekking? Dan is hier standaard sprake van. In andere gevallen dient u de tegenpartij zelf aansprakelijk te stellen, uiteraard kunt u daarvoor gebruik maken van de modelbrieven die er beschikbaar zijn.

Tegenpartij autoverzekering aansprakelijk stellen

U dient de tegenpartij volgens de officiële richtlijnen aansprakelijk te stellen, om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de schade. Het is van belang om duidelijk aan te geven wat er is gebeurd en hoe de tegenpartij schuld heeft aan wat er is voorgevallen. Neem de foto’s en de getuigenissen mee in de brief en eventuele bijlagen.
U kunt op die manier de autoverzekering van de tegenpartij aansprakelijk stellen, waarmee u ervoor zorgt dat u de schade kunt laten vergoeden. Uiteraard kunt u de tegenpartij die schuld heeft aansprakelijk stellen voor zowel de materiële als de immateriële schade die u heeft opgelopen.