Terugval schadevrije jaren vanaf 2016 gelijk

Terugval schadevrije jaren vanaf 2016 gelijk

Er worden steeds meer regels gesteld aan de berekening van schadevrije jaren, of specifiek aan de zogenaamde zuivere schadevrije jaren. Daarnaast komen er regels te vervallen en worden regels net even aangepast. Eerder had het nog zin om autoverzekeringen te vergelijken op het aantal schadevrije jaren dat men na een schade zou terugvallen. De ene autoverzekering zette u direct terug op nul, terwijl de andere slechts enkele jaren van het totaal aftrok. Vanaf 2016 ligt dit anders. De terugval is vanaf 2016 gelijk bij iedere autoverzekeraar.

Steeds vijf jaren aftrek

Het is vanaf januari 2016 dus niet meer zo dat de aftrek van schadevrije jaren bij een schade verschillend is per autoverzekeraar. Vergelijken op dit punt heeft dan ook geen nut meer vanaf het ingaan van deze nieuwe regel. Het is zo dat u bij iedere schade vijf jaren daalt in het totale aantal.

Wanneer er in eenzelfde jaar tweemaal schade wordt gereden, dan wordt er ook tweemaal vijf jaren afgetrokken van het opgebouwde aantal. Helaas is het zo dat deze nieuwe regeling bij de meeste verzekeringen niet in het voordeel werkt en dit heeft natuurlijk ook voor de verzekerden een negatief effect. Echter, de verzekeraars kunnen hier niets aan veranderen. Het feit dat de aftrek gelijk moet zijn bij iedere autoverzekeraar is wettelijk vastgelegd.

De bodem

Verreweg de meeste mensen rijden niet erg veel schade, gelukkig. Echter, er zijn ook mensen die boven gemiddeld schade rijden. Deze mensen krijgen dus steeds opnieuw vijf jaren aftrek van het opgebouwde aantal schadevrije jaren. Het houdt ook niet op wanneer iemand geen schadevrije jaren meer over heeft. Iemand blijft niet op nul staan, maar zal bij de volgende schade terugvallen naar min vijf. Min vijf is overigens wel de bodem, dus lager zakken dan dat is niet toegestaan.

Cheap NFL Jerseys China