Tweede auto verzekeren

Tweede auto verzekeren

Sommige personen schaffen een tweede auto aan, dit kan bijvoorbeeld voor de hobby zijn of omdat een nieuwe droomauto aangeschaft word. Echter dient de tweede auto ook verzekerd te worden, elke auto waarvan uw eigenaar bent moet u wettelijk verplicht verzekeren. Het kan interessant zijn een autoverzekeraar te kiezen waarbij de no-claim korting ook op het tweede voertuig geldig is en daarnaast rekening te houden met een eventuele sistercar clausule.

No-claim korting tweede auto

Bijna alle verzekeraars werken met een bonus/malus regeling. Hierdoor kunt u een no-claimkorting op de premie krijgen, wel dient u schadevrij te rijden om dit te behalen. De no-claim korting is in principe alleen geldig op 1 voertuig, echter zijn er een aantal verzekeraars die deze no-claim korting ook laten gelden op een tweede auto. Voorwaarden hiervoor kunnen zijn dat beide voertuigen op uw naam staan, echter zijn er ook verzekeraars die een tweede auto binnen het gezin ook meetellen. Gezien de no-claim korting doorgaans tot 80 procent op kan lopen is het voordelig hier ook op te letten indien u een tweede auto wilt verzekeren.

Sistercar clausule

Indien u in het bezit bent van een tweede auto is het verstandig te kijken of uw verzekeraar een sistercar clausule heeft opgenomen. Wanneer u schade maakt met één van uw auto’s aan uw andere auto is deze schade niet zomaar gedekt, hiervoor dient de verzekeraar een sistercar clausule aan te bieden. Door deze clausule kijkt de verzekeraar naar de schade alsof deze door een ander is veroorzaakt en niet door uzelf.

Echter zijn er wel verschillen in de sistercar clausules die aangeboden worden. Bij sommige verzekeraars wordt schade die op eigen terrein ontstaan is niet vergoed. In de voorwaarden leest u of een sistercar clausule bij de verzekeraar opgenomen is, of dat u dit eventueel tegen extra betaling kunt afsluiten.

Cheap NFL Jerseys China