Uitsluitingen binnen de autoverzekering

Uitsluitingen binnen de autoverzekering

Kijk goed naar uitsluitingen van de dekking binnen de autoverzekering, zodat u goed weet wat er niet is toegestaan wanneer u gebruik maakt van de auto. De uitsluitingen bepalen in welke gevallen er geen sprake is van dekking, zodat u de kosten van eventuele schade zelf dient te betalen. De uitsluitingen bepalen in welke situaties er geen sprake is van een dekking. Dat geldt altijd voor de schade die u zelf veroorzaakt, de schade aan anderen wordt altijd netjes vergoed via de WA autoverzekering. Houd er rekening mee dat de verzekeraar de schade vervolgens op u zal proberen te verhalen.

Rijden onder invloed of zonder rijbewijs

Er is bijvoorbeeld sprake van uitsluitingen voor de autoverzekering met betrekking tot rijden onder invloed. Het gaat dan om het rijden onder invloed van drank en rijden onder invloed van drugs. Indien dat wordt aangetoond op het moment dat u schade veroorzaakt loopt u het risico dat u daar zelf voor op dient te draaien.

Rijdt u zonder geldig rijbewijs? U mag dan eigenlijk niet de weg op. De verzekeraar zal de schade niet vergoeden, waardoor u de kosten zelf dient te betalen. Het is in de beide gevallen dus onverstandig om de weg op te gaan, los van het feit dat dit verboden is.

Wedstrijden en verhuur buiten de autoverzekering

Het is daarnaast niet toegestaan om wedstrijden met de auto de organiseren op de openbare weg of daar aan deel te nemen. Tijdens de wedstrijden is er sprake van een uitsluiting, waardoor de verzekering geen dekking biedt. Dat geldt ook op het moment dat u de auto verhuurt of deelt tegen betaling en u daar op voorhand geen melding van maakt. Het zijn uitsluitingen van de dekking binnen de autoverzekering die netjes staan aangegeven in de voorwaarden. Neem die door om daar op voorhand goed van op de hoogte te zijn.