Verloren autosleutel en autoverzekering

Verloren autosleutel en autoverzekering

Een verloren autosleutel is natuurlijk erg vervelend. In de meeste gevallen heeft u wel een reservesleutel, maar het geeft toch een onprettig gevoel. Een ander nadeel is wel dat autosleutels ontzettend duur zijn. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de meeste tegenwoordig gemaakt zijn om op afstand te bedienen en dit zorgt voor hogere kosten. Alle autosleutels die na 1998 zijn gemaakt zijn standaard voorzien van een startonderbreker. Ook dit heeft de kosten omhoog gebracht. Dat het allemaal duurder is geworden is natuurlijk bijzonder vervelend wanneer er een sleutel verloren wordt of gestolen wordt. Echter, deze zorgen er natuurlijk ook voor dat de auto minder gemakkelijk gestolen kan worden als er geen sleutel aanwezig is.

Krijgt u een verloren autosleutel vergoed door de autoverzekering?

Wanneer u WA-verzekerd bent, dan krijgt u de verloren of gestolen autosleutel niet vergoed door de autoverzekering. Wanneer u een beperkt of volledig casco dekking heeft, dan krijgt u in de meeste gevallen wel een deel van de kosten vergoed.

Vaak geldt er een maximaal bedrag van 400 of 500 euro. Wanneer u te maken heeft met een eigen risico, dan wordt dit uiteraard eerst nog aangesproken. Hoeveel u vergoed krijgt van uw autoverzekering is afhankelijk van de autoverzekering. De ene verzekeraar keert hier meer uit dan de andere.

Wat als de sleutel gestolen is?

Het kan natuurlijk zijn dat de autosleutel niet verloren maar gestolen is. In dit geval is het aan te raden direct de sloten te laten vervangen. In de meeste gevallen wordt dit ook, geheel of gedeeltelijk, vanuit de autoverzekering vergoed. Ook hiervoor geldt een maximaal bedrag. Uiteraard is het ook belangrijk om aangifte van de diefstal te doen.