Vervangend vervoer beperkt bij gestolen auto

Vervangend vervoer beperkt bij gestolen auto

Wordt uw auto gestolen? U heeft dan ineens geen vervoersmiddel meer tot uw beschikking. De verzekeraar mag tot 30 dagen wachten met het vergoeden van de schade, omdat dit de periode is waarin er nog naar de auto gezocht wordt. Dat betekent dat u zomaar een maand zonder auto kunt zitten. Vooral wanneer u met de auto naar uw werk reist kan dit zeer vervelend zijn. In een aantal gevallen kunt u binnen de autoverzekering gebruik maken van vervangend vervoer, al zijn de regelingen op dit gebied over het algemeen erg beperkt.

Een aantal dagen vervangend vervoer

Bij de meeste verzekeraars is er slechts sprake van een beperkte beschikbaarheid van vervangend vervoer op het moment dat de auto gestolen wordt. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om maximaal 5 dagen vervangend vervoer aan te bieden. Binnen een werkweek is het dus van belang om zelf voor ander vervoer te zorgen, bijvoorbeeld door een auto te lenen of een auto te huren. Met name wanneer de auto gestolen wordt is dit van belang, aangezien een reparatie aan de auto vaak binnen die periode af te ronden valt en u dan weer met uw eigen auto kunt rijden.

Veelal bij de Allrisk dekking

Houd er bovendien rekening mee dat het recht op vervangend vervoer bijna uitsluitend voorbehouden is aan zij die een Allrisk dekking voor hun auto afsluiten. De WA autoverzekering biedt totaal geen dekking op dit gebied en ook de Beperkt Casco dekking is over het algemeen onvoldoende. Dat heeft te maken met het feit dat het vervangend vervoer een behoorlijke kostenpost kan vormen voor de verzekeraar, waardoor ze daar niet op zitten te wachten. Indien u het van belang vindt dat er vervangend vervoer inbegrepen is bij de polis is het verstandig om daar op voorhand goed naar te kijken.