Verzekeren oude auto

Verzekeren oude auto

Het is over het algemeen bekend dat de autoverzekering diverse vormen heeft. Dit zijn de WA, WA beperkt casco en de all risk. De WA autoverzekering wordt over het algemeen aangeraden voor oudere auto’s. De All risk autoverzekering voor nieuwere voertuigen. De kans is groot dat u teveel betaald indien u een ouder voertuig heeft met een All risk verzekering. De maandelijkse premie is dermate hoog, dit zal niet opwegen tegen een eventuele vergoeding in geval van schade. De dagwaarde van oudere auto’s is vaak niet hoog, dat zal dan ook het bedrag zijn die uitgekeerd wordt.

Wat is verstandig?

Voor een oudere auto is het vaak verstandig een WA of WA beperkt autoverzekering af te sluiten. Deze zijn vele malen goedkoper in de maandelijkse premie. Weet echter wel dat bij een WA autoverzekering de schade aan uw eigen voertuig niet gedekt wordt!

Bij een WA beperkt autoverzekering ligt dit aan de oorzaak. Eventueel diefstal of vernieling van het voertuig valt wel onder de dekking bij deze vorm, echter bij een ongeval is de kans groot, dat ook met deze vorm, u niet gedekt bent voor uw eigen voertuig. Over het algemeen kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Auto’s jonger dan 5 jaar: WA all risk
  • Auto’s ouder dan 5 jaar maar jonger dan 10 jaar: WA beperkt
  • Auto’s ouder dan 10 jaar: WA

Vergelijken

Let bij het vergelijken van autoverzekeringen dus op de leeftijd van uw voertuig. Deze is in de eerste instantie bepalend voor de vorm welke voor u van belang is. Indien u een jong voertuig heeft, is het wellicht ook leuk om te kijken naar de nieuwwaarde regeling. Hierbij krijgt u de aanschafwaarde vergoedt in geval van totaal schade.