WA dekking

WA dekking

Iedereen die in het bezit is van een voertuig is verplicht het voertuig minimaal met een WA dekking te verzekeren, ook wel Wettelijke Aansprakelijkheid dekking of aansprakelijkheidsdekking genoemd. Deze verplichting is van toepassing in Nederland en vele landen binnen de Europese Unie. De WA dekking is de minst uitgebreide dekkingsvorm en daardoor tevens de voordeligste.

Dekking WA autoverzekering

Over het algemeen wordt alle schade vergoedt die u toebrengt aan anderen. Hierbij kunt u denken aan de schade die u veroorzaakt aan de bestuurder, de inzittenden, hun bezittingen, het voertuig of aan andere objecten. De dekking bedraagt minimaal 2 miljoen euro. Ook bent u verzekerd wanneer een ander in uw voertuig rijdt en schade maakt. Doordat deze dekkingsvorm verplicht is heeft iedereen een garantie op een schadevergoeding indien dit nodig is. Overigens is elke vorm van schade aan het eigen voertuig niet verzekerd.

Is de WA autoverzekering voldoende?

De WA autoverzekering wordt doorgaans afgesloten door autobezitters met een auto ouder dan 8 jaar. Over het algemeen hebben oudere auto’s een lagere dagwaarde, het is op dat moment zonde uw auto uitgebreider te verzekeren. Wanneer u voor een uitgebreidere dekking kiest resulteert dit in een hogere premie.

Echter hebben sommige auto’s nog een vrij hoge dagwaarde ondanks de leeftijd, in dit geval doet u er misschien verstandiger aan de auto uitgebreider te verzekeren. Met een WA+ wordt de schade als gevolg van onder andere diefstal, inbraak of natuurrampen wel vergoed. Echter bedraagt de maximale waarde van de vergoeding de dagwaarde. U kunt zelf een berekening maken of u dit risico wilt lopen en wat een hogere dekkingsvorm u eventueel aan maandpremie kost.

WA autoverzekeringen vergelijken

Door verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken kunt u flink besparen. In de premie tool kunt u na het invoeren van uw autogegevens precies zien welke premie verschillende verzekeraars hanteren, hier zit een groot verschil in.

Cheap NFL Jerseys China