Waar op letten bij het vergelijken?

Waar op letten bij het vergelijken?

Waar moet u nou op letten bij goedkope autoverzekeringen vergelijken? In dit artikel zullen we een aantal tips omtrent het vergelijken van autoverzekeringen geven. Ook zullen we de basisdekking beschrijven, wanneer is welke basisdekking nou het best?

Basisdekking

Bij het verzekeren van een auto heeft men altijd de keuze uit de volgende basisdekkingen: WA, WA beperkt en All risk. De WA autoverzekering vergoedt alleen schade aan andere, uw voertuig is niet gedekt, ongeacht de schuldige. Deze vorm wordt aangeraden voor voertuigen ouder dan 10 jaar. Bij een WA beperkt autoverzekering is uw voertuig wel verzekerd voor bepaalde gevallen, denk hierbij een schade door weersomstandigheden of diefstal. Uw voertuig heeft echter geen dekking bij schade met een ander voertuig door uw schuld. Deze vorm wordt aangeraden voor voertuigen ouder dan 5 jaar maar jonger dan 10 jaar. De All risk autoverzekering vergoedt schade aan uw voertuig en en die van andere, ongeacht de schuldige. Deze vorm wordt over het algemeen aangeraden voor voertuigen jonger dan 5 jaar.

Waar op letten bij vergelijken?

U kunt tegenwoordig zelf kosteloos online autoverzekeringen vergelijken. Vroeger moest men hiervoor naar een adviseur, die tegen torenhoge kosten adviezen uitbracht. Bij het vergelijken van autoverzekeringen dient u onder andere op de volgende punten te letten:

  • Weeg de prijzen goed af tegen de geboden dekking, een goedkope autoverzekering alleen is niet voldoende. Zorg ook voor een goede dekking met duidelijke voorwaarden!
  • Hoe oud is uw voertuig? Kunt u bijvoorbeeld genieten van een nieuwwaarde regeling?
  • Wilt u een eigen risico?
  • Heeft u pechhulp? Zo niet, wenst u dit?
  • Vorm van contact? Bepaalde verzekeraars kunnen telefonisch niet gecontacteerd worden.

Voorwaarden

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, toch doen we het: Bekijk altijd goed de voorwaarden voordat u daadwerkelijk de autoverzekering afsluit. U wilt niet voor onaangename verassingen komen te staan in geval van schade. Hieronder geven we een mooi voorbeeld. Meneer Boom gaat naar het Frankrijk op vakantie en denkt gedekt te zijn voor schade in het buitenland gezien dit vermeld wordt op het polisblad. In de voorwaarden worden altijd uitzonderingen aangegeven voor bepaalde situaties. Tijdens de vakantie raast er een storm over de camping waar meneer Boom staat, hierdoor loopt z’n voertuig aanzienlijke schade op. In de voorwaarden staat echter dat meneer dekking heeft bij een verkeersongeval, natuurrampen worden niet meegenomen in de buitenlanddekking. Meneer zal de schade dus zelf moeten betalen.

Cheap NFL Jerseys China