Wijzigingen doorgeven aan autoverzekeraar

Wijzigingen doorgeven aan autoverzekeraar

Een wijziging doorgeven aan de autoverzekeraar, bijvoorbeeld op het moment dat u een nieuwe auto gekocht heeft of wanneer u de dekking van de autoverzekering wilt wijzigen? Dat kan op een paar verschillende manieren. We zetten ze op een rij.

Nieuwe auto gekocht

Zodra u een nieuwe auto gekocht heeft (en de oude verkoopt of inruilt) komt de verzekering daarvoor te vervallen. Zodra de auto niet meer uw eigendom is hoeft u daar immers geen verzekering meer voor aan te houden. Het is echter mogelijk om de verzekering die u had meteen over te zetten op de nieuwe auto die u heeft gekocht.

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om dit online door te geven, via hun eigen portal. U kunt inloggen met de gegevens die u heeft ontvangen en aangeven dat u een nieuwe auto heeft gekocht. Het kenteken helpt de gegevens te verzamelen.

In andere gevallen dient u de wijziging nog per brief door te geven. Het is dan op voorhand verstandig om even met de verzekeraar te bellen, om na te vragen welke gegevens zij van u nodig hebben. Vervolgens kunt u die opnemen in de brief en de wijziging doorgeven aan de autoverzekeraar.

Dekking van de autoverzekering wijzigen

Wilt u de dekking van uw autoverzekering wijzigen, bijvoorbeeld van een Allrisk dekking naar een Beperkt Casco dekking of zelfs naar een WA autoverzekering? Dit is mogelijk nadat de minimale contractduur (doorgaans 1 jaar) is verstreken. U hoeft dan geen aanvullende kosten te betalen (uitgezonderd eventuele wijzigingskosten). Opnieuw heeft u bij veel verzekeraars de mogelijkheid om dit online te wijzigen, bij anderen kunt u daarvoor een brief sturen.

Houd er rekening mee dat wijzigingen die u doorgeeft aan de autoverzekeraar gevolgen kunnen hebben voor de premie die u betaalt. Wilt u tijdens de minimale contractduur een dekking wijzigen? Dan kunnen daar aanvullende kosten aan verbonden zijn, omdat er sprake is van contractbreuk.